perjantai 23. heinäkuuta 2010

Gundelle Korkekulttuuria

Mont Blanc July 2010 from Turo on Vimeo.Tuotantoryhmä pahoittelee poliittisen latauksen puutetta ja kiittää Sony Creative Inc:iä post-edit teknologiasta jolla saimme alkutekstit pois

2 kommenttia:

 1. Itsekkin pitäisi ottaa käyttöön videokamera..se on taas vähän uutta teknologiaa mulle niin vähän kerrallaan!

  Hienoa kuvausta !!

  VastaaPoista
 2. No niin, taidekriitikon ah niin oikea arvostelu:

  Mont Blanc 2010

  Turon ohjaama ja myös itsensä tähdittämä uusi menestyselokuva on ensimmäinen Turon ja Sony Creative Inc-yhtymän yhteistuotantoprojekti.

  Turo on blogin lukijoille jo tuttu ohjaaja-näyttelijähahmo ja kaikille muille raikas uusi tuttavuus.

  Mont Blanc 2010 on paitsi lajityyppinsä merkkipaalu myös jokseenkin sievistelevä elokuva, tai kuten leffan ennakkonäytöksen Espoo Cinéssä nähnyt ystäväni totesi, ”aikamoista tunnepornoa”. Turo ja muusansa vaappuvat ja pyörivät toistensa ympärillä jäätiköllä itsetuhoisesti, yhteen tuomittuina ja toisilleen kuuluvina. Kaiken taustalla vaikuttaa erään suomalaisen lausuma suuri totuus ”elämä on vuori”.

  Turo ei ehkä ole saanut käsikirjoituksesta aivan kaikkea irti, mutta näyttelijät loistavat hänen ohjauksessaan. Turo itsekin on pahimmillaan yhtä kliseisen maneerinen ja laskelmoiva kuin joku Al Pacino tai Pamela Tola, mutta parhaimmillaan hän on aivan kylmäävä sekä hurmaava, molempia samaan aikaan.

  Turon ryhmän erikoisosaaminen, aitoa, karheaa tunnelmaa luova ote mm. näkyy harrastelijoiden erheiden taitavana imitointina kuten kameran jatkuvana zoomauksena.

  Kuin pisteeksi iin päälle elokuvaan on vihdoin saatu myös poliittinen lataus. Midin betonibrutalismi on osuva vertaus 1950-luvun sosialistiseen neoklassismiin. Jospa vielä joskus Turo vaihtaisi jäähakkunsa sirppiin!

  VastaaPoista