maanantai 12. lokakuuta 2009

Los Cahorros

Tarkoituksena oli lähteä noukkimaan treenimielessä muutamia Sierra Nevadan kolmetonnisia ja samalla hieman selvitellä minkälainen meininki Lokakuussa alueella yleisesti on. No sen verran oli vaisu meininki ettei löytynyt matkalaisille sijaa majatalossa - Sierran hiihtokeskuksen kaikki mahdolliset majoitusvaihehdot olivat suljettu ja koko keskus aikamoisen remontin alla talvikautta varten.

Majoitusta piti lähteä haeskelemaan hieman kauempaa, josta syystä päädyttiin Monachil -nimiseen kylään Sierra Nevadan alarinteeltä. Paljastui että aivan kylän läheisyydestä löytyy ihan kelpo kiipeilymesta - Los Cahorros - joka sitten osoittautuikin sen verran hienoksi mestaksi että alkuperäinen suunnitelma sai jäädä ja projekti korvattiin kalliokiipeilyllä.

Los Cahorroksesta löytyy alun kolmattasataa reittiä 13 sektorilta, hyvin pultattua single- ja multi-pitchiä. Lisäksi löytyy helpon oloista sekavarmisteista monen köydenmitan reittiä träditreenaamiseen. Kiivettävää pitäisi löytyä kaiken tasoiselle kaverille; 37 kpl 3 - 5+, 89 kpl 6a - 6b+, 59 kpl 6c - 7a ja 30 kpl 7b:stä eteenpäin. Topo "Andalucia Guia de escalada deportiva"

Pelipaikka sijaitsee n. 10 minuutin kävelymatkan päässä Monchilin pohjoispuolella, ja itse mesta on syvä rotkolaakso jonka pohjalla virtaa Rio Monachil. Tämä tarkoittaa varjoa ja jokikin viilentää mukavasti - eli toisin kuin Etelä-Espanjassa yleensä, kiipeillä voi likipitäen pitkin päivää ainakin näin Lokakuussa. Kylällä majoittuu tarvittaessa alle kolmenkympin, ja Parrillada grillin lihaläjälautsella menee nälkä pois. Autoakaan ei välttämättä tarvitse, Granadasta pääsee dösälle kylille ja sieltä jalkaisin kallioille. Paikka on lisäksi perin hieno - No guts suosittelee.


Näytä No guts mestoja suuremmalla kartalla


Gorge jonka pohjalla joki, sektoreita löytyy molemmilta puolilta ja alhaalla siltoja ylitykseen


Sector Palo, lähin sektori itäpuolella


Länsipuolen lähireittejä. Ukot kaltsun päällä antaa mittakaavaa


Gorgen pohjalta löytyy hauskoja kattoreittejä pidemmälle ehtineille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti