torstai 15. huhtikuuta 2010

Heliski Riksgränsen ! ?


On kevät, joka on oivaa aikaa vapaalasketteluun. Saatiin kasaan oiva pilottikohde Apikselle, heliskitä Rikgränsenissä, sekoilua Abiskossa ja samalla voisi vähän skinnailla Kebnekaisella ja hakea pohkeisiin tuntumaan.

Lento Kiirunaan, melkein, Tukholmassa vaihto. Ulos koneesta ja puhelin pippaa iloista tekstaria "Flight SK1042 has been cancelled!" Islannin poijjaat oli tupsauttaneet tuhkat pesästä ja kentällä pikku bordelli...

Markku; "Hej På Dig, jatkolentomme on näemmä peruttu, saisinko lennon ihan minne vain, mieluummin kuitenkin pohjoiseen"
SAS:n täti, "tyvärr, kaikki lennot jokapaikkaan on fully booked ja loput peruttu"
Markku; "aha, no mitä mä nyt teen?"
Täti; "paras neuvo mitä voin antaa on palata lähtöpaikkaan"
Markku; "ok hyvä, miten teen sen"
Täti;Ä "en osaa sanoa"
Markku; "tack och adjö"


Tarinaa on hieman karsittu kun ei jaksa naputtaa, mutta noinkin pitkälle edistyneeseen lentolippukeskeskusteluun tarvittiin vuoronumero varmaan viidelle eri tiskille, joille oli luonnollisesti suuntaamassa koko Arlanda samoissa aikeissa.

Taskut täynnä vuoronumeroita munaravia junalipputiskille; "tyvär, eka jossa tilaa lähtee joskus ensivuonna"
Vaahtopallot haarovälissä suurenee, dösällä autovuokraamokeskukseen; Herz, Budjet, Europcar, Avis; "tyvär". Perkele... kulkupelivaihtoehdoista jäljellä on vielä Viking Line himaan..

Noh, saatiin sitten kuitenkin maaniteltua Europcarin Håkan soittelemaan Ruåtsin vähemmän suosittuja metropoleja läpi, ja eipä aikaakaan kun jostain esikaupungista löytyi Passatti alle. Enää 1330km to go... Gunde perhana valitsi ainaluotettavan VR:n palvelukset ja käkättää varmaan nyt Abisko Mountain lodgen lobbybaariissa...

Myöhemmin soittivat myös Kebnekaisen Fjällstationilta ja sanoivat että älkää tulko tänne, oksi lentää ympäriinsä ja paikka suljetaan. Ilmeisesti pohjois-Sweduissa on on astetta sitkeämpi vatsatauti, Kebnen hotellikin on kai ollut jo kolmesti kiinni epidemian vuoksi. Komiaa.

1 kommentti:

  1. Meinasivat jättää meidät Tukholmaan vuoronumerolappu-paperi-kasalle!

    VastaaPoista