tiistai 6. huhtikuuta 2010

Sherpaliiton kevätretki 2010

Oli tullut aika järjestää perinteinen Sherpaliiton kevätretki, kuudetta kertaa ja yhä Sirdar Juppen hyväksihavaitulla "ei saa juoda viinaa, ei saa kuunnella radiota" -metodilla.

Tänävuonna setti venyi jo 10 päivän mittaiseksi - matkalla pohojoiseen piipahdettiin ensin KTO kokeessa Ylöjärvelle, ja sieltä muutamaksi päiväksi Ylläksen huudeille treenailemaan ylämäkihiihtoa. Rinnelaskua säät eivät suosineet, ja hyvä niin sillä Kesängin metsässä oli sitäkin hauskempaa.

Ylläkseltä siirtyminen sitten varsinaiseen asiaan, eli perinteisesti pääsiäiseksi Posion Korouomaan jäätä kapuamaan. Jäätä oli varsin hyvin, oikeaa mummosellaista. Vesisadekkaan ei suuremmin haitannut kun plussan puolella keikkunut lämpötila pisti erityisesti ruskean virran virtaamaan ihan tosissaan. Mammutti oli huomattavasti kuivemmassa kunnossa.

Jos kelit jatkuvat näin lämpiminä, vaikeutuu access piakkoin merkittävästi. Pääsiäisenä polku vielä juuri ja juuri jaksoi melkein kantaa, mutta kun kantavuus hetikohta häviää niin mukaan tarvitaan lumikenkät tahi sukset.

Seiväsmatkojan matkaopas pitää briiffiä Suomen luonnon käytöstavoista


Ruskean virran oikea laita oli jonkinlaisessa liidikunnossa, siis joillekuille
Pekka liekittää jallulla kuskusia, Olli varmistaa
Markus reskuttamassa vesiämpäriä, hetkeä ennen kuin alkaa reskuttamaan reskutushakkuaan. Ollaan sitten muuten metsähallitukselle yksi ämpäri velkaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti