keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Regattakatkolla Chamonixissa

Regatoinnin vaatima katkaisuhoito päätettiin hoitaa Chamonixissa, joka osoittautui jälleen oivalliseksi valinnaksi. Alhaalla kylällä 30 lämmintä ja arska paistelee, ylempänä sen verran viileämpää että pystyy hyvin toimimaan. Tekemistä 10 päiväksi yllinkyllin.

Tänään treenailtiin Breventin yläaseman tuntumassa multi-pitchiä 12 kp:n edestä (Voie Frison-Roche, 6kp, 6a sekä crakoukass, 6kp, 5b). Erityisesti frison-roche on mieleenpainuvan hieno reitti aloittevalle multipitchaajalle; loistavan kiipeilyn lisäksi maisemat laakson toisella puolella avautuvalla Blancin massiiville ovat aika mykistävät. Lisäksi pitää todeta että ainakin Breventin alueen gradet ovat hyvin hyvin armeliaat härmäläiselle, ja tuleehan siitä hyvä olo kun pystyy...


Voie Frison-Roche, 6kp

Eilen kokeiltiin lumikävelyä ja käytiin Mont Blancilla kolmen huipun reittiä. Gouterin reitin kuluaarissa on ilmeisesti lämpimän kesän johdosta tavallistakin enemmän kivisadetta, jostamistäjohtuen kolmen huipun reitti oli valintamme. Onneksi edellispäivänä asennetut Taculin reunarailon (päivän kunto on leveä & korkea) alumiinitikaspuut, Mauditin jyrkähkön harjanteen ylitys pienine jääkiipeilymahdollisuuksineen sekä lukuisat railojen yli hyppelyt toivat mukavaa vaihtelua pitkään hinauspäivään. Lähdettiin Cosmiquen majalta varhemman aamiaiskattauksen jälkeen, eli matkalla oltiin kahdenaikaan yöllä, topissa joskus kasilta ja takaisin midillä yhdeltä iltapäivällä. Porukkaa oli tosin paljon, ja erityisesti mauditin harjanteen ylitys tampponoi menemistä mennen tulleen ainakin puolituntia per suunta.


Kolmen huipun reitti, suurinpiirtein


perillä


Tälläkertaa myös korkeampaan ilmanalaan liittyvät sopeutumishässäkät menivät tavanomaista tehokkaammin; heti saapumispäivänä midille hengaamaan, sitten pari päivää breventillä n. 2500 metrissä kaltsuliiditreeniä hyvin pultattuilla helppoilla reiteillä (löytyy 4c, 5a, 5b jne..), käynti taculin harjanteella reilussa neljässätonnissa tsekkaamssa reitin alku, vielä puoli-lepopäivä breventin kaltsulla ja menoksi. Ei vaivannut vuoristotauti eikä ollut tylsää aklikäköilyä pelkästään sopeutumisen ilosta.


Midillä

Omien puuhastelujen lisäksi on ollut ilo päästä seuraamaan myös propoikain & -tyttöin tekemisiä, ja erityisesti niiden tuloksia. Viimeviikolla järjestetyissä Nissan Outdoor Gamesissa alkaa taso olla aika kohdallaan, Suomitiimi Golgohtin lisäksi voittajaporukan Argonin fotot ja videot pistävät kyllä laittamaan omat kamerat takaisin laukkuun, aika mieletöntä tavaraa (kato nyt itekki vaikka http://www.youtube.com/watch?v=vqFHdphG6eE ja http://www.youtube.com/watch?v=_Z4kyiGouao)


Liitovarjoilu on suosittua puuhaa, parhaimmillaan kymmenniä varjoja taivaalla

1 kommentti:

  1. Mä en noista numeroista 6b 4c etc oikein tiedä mitään mutta onko ne samoja reitin vaikeusasteita kun Salmisaaressa? hehe Tosin aika iso ero Mont Blacissa ja Salmisaaren seinässä.hehe

    Salmisaaressa kivastai jo 5c:tä kiipeää..että ehkä Mont Blancin 4c menisi multakin läpi! hehe

    VastaaPoista