keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Gandalf ja kaverit kukkuloilla

Ei ketään niin vanhaa ettei joku olisi vielä vanhempi, paitsi Gandalf, joka on kaikkein vanhin ainakin poikansa mielestä, ja päätti siksi viettää synttärinsä vuorella. Sellaiseksi valikoitui Jungfraun ympäristön korkein piikki Finsteraarhorn Sveitsin Bernissä. Matkaan kuului tutusti, että ainakin yksi porukasta oli koko ajan jotenkin kipeä. Heti aluksi Ursus Gigantis piti jättää Interlaakeniin muutamaksi päiväksi toipilaaksi. Muut lähtivät matkaan ja kärsivät hitaasta sopeutumisesta kuka mitenkin. Eka päivä meni hytelle siirryttäessä Johanneksen muistolauluja kertaillen. Seuraavana päivänä meidän piti sitten olla sopeutuneita. No yksi oli. Skyblue nuorimmaisena, ja vieläpä naisena, nöyryytti muita kipuamalla Grosses Wannenhornille aivan oppaamme Taavetin kannoilla. Seuraavana päivänä sama tahti jatkui. Kun olimme Finsteraarnhornin ski depossa, oli ainoa ei-päästään-sekaisin-oleva Skyblue. Taavetti ei tietysti ole koskaan ihan tavallinen tallaaja ollutkaan ja otti harjanteelle Skybluen ohjattavakseen. Turo ei halunnut ololtaan enää ylemmäs nousta, joten Muusan ohjaus jäi Gandalfin vastuulle. Vanha velho ja nuori neito kehittivätkin nopeasti yhteisen harjannesävelen ja molemmat säilyivät ehjinä koko kiipeilyosuuden. Topissa oli aika muikea olo, sillä 4273 metristä Alpit näkyivät kokonaan. Seuraava päivä meni tuulta pidellessä ja silmiä availlessa, siksi turvonneita Gandalf ja Turo jo olivat. Viimeisenä päivänä taas kiivettiin, mutta koska osa porukasta tunsi tarvetta kakkia parhaimmillaan viiden minuutin välein kuin tuntemamme Tuiskukakkaaja ikään, piti Mittagshornille nousu katkaista juuri ennen harjannetta ja nokat suunnattiin oikotietä Blatteniin, jonne luisuttiin viisitoista kilometriä alamäkeen.

Turo, Muusa ja Ursus Gigantis laittautuivat sitten kotimatkalle, mutta Gandalf ja Skyblue suuntasivat kohti uusia seikkailuja kevätkiipeilyn sydänmaille Ranskaan.

Huomionarvoista on, että Turo taustajoukkoineen valmistelee retkestä lyhytelokuvaa. Nähdään ensi-illassa!

Finsteraarhorn

Poppoomme nousemassa Finsteraarnhornin laidan harjannetta jo lähellä toppia. Avaa kuva isommaksi niin näet punaiset muurahaiset etureunassa harjanteella.
Ihan pikkupyydaa vain


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti