tiistai 11. syyskuuta 2012

Niin myötä- ja vastamäessä…


…voi työntää.
Retkikuntamme pääsi lähtemään pihapiiristä kello 12. Make ja Teija, nuo pienet paviaanit, suuntasivat kohti Les Gaillandsin apinakalliota ja Laura pyörineen puolestaan ”läheiseen” Les Houchesin kylään.
”Läheinen” on suhteellinen käsite kun jyrää alamäkikiekoilla/renkailla ja täydessä turvatällingissä auringonpaahteessa reilut 30 minuuttia (taas kerran) ylä- ja alamäkeä metsäpoluilla kohteeseen. Meinasi juomarepunletku mennä väärään kurkkuun, kun vihdoin päästiin perille ja näytti siltä, että ei hissi sitten kaikesta googlailusta huolimatta ei kuljekaan. Mutta kulki se, tosi hitaasti ja vain yksi kabiini, mutta enempää ei tarvittu. Kello 17:30 super-uupelo, mutta onnellinen, Lateksi palasi Iso-Lassen pihapiiriin, jossa apinat jo dadasivat. Les Houchesin rinteiltä ehti tuona aikana löytyä 4 alamäkireittiä, joista 3 oli Lateksi-tasoisia ja yksi aivan kammottavan tappava, kikkurainen, jyrkkä ja kapea (reittiä suositteli kabiinin ohjaajatäti, jolle kerrottin että kuski on aloittelija). Laura on nyt siis työntänyt ja kantanut pyörää myös alamäkeen. Yksi kiva reitti oli puolivälistä ikävästi katkaistu oranssilla muoviaidalla, mutta sen saattoi onneksi kiertää. Vähän oli laiturit huonossa kunnossa sen reitin varrella, lautoja irti ja tolleen, ja jännästi oli kaatunut sellainen halkaisijaltaan noin puolimetrinen kuusi  reitille aika jyrkkään kohtaan. Kuusen alta mahtui hyvin ryömimään pyörän kanssa, kun vaan ehti jalkautua ennen sitä.
Samaan aikaan toisaalla. Paviaanit kiipeilevät, toinen maha ja toinen pää kipeänä, sekä juovat kahvia. Kukaan ei rönännyt tänään! Johtui varmaan siitä, että lukkoasiat jätettiin kotiin ja heti pelotti paljon vähemmän.
Laura toivoo, että huomenna sataa, jotta saisi vähän levätä. Iso-Lassen porrasaskelmat ovat kummallisesti kasvaneet reissun aikana, hissin hankkimista on ehdotettu.
Before & afterTämä voipylly ei ole kukaan retkikuntamme jäsenistä, yllättävää kyllä! Koska kamera jäi matkasta, niin toimikoon tämä youtuubeliklippi esittelynä Les Houchesin tarjonnasta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti